top of page

OM OS

      Hvad med et ensemble? Hvad nu hvis vores kærlighed til musikken, vores passion for musikken kunne flyde direkte ind i publikums hjerter og få dem til at føle glæden ved at dele de smukke øjeblikke? Fælles øjeblikke, der ville blive båret i vore hjerter og blive til nynnen, til smil og til minder. Hvad nu hvis glæden kunne deles mellem verdener - forskellige virkeligheder i den selvsamme verden som vi alle lever i? Hvad nu hvis Hermes kunne være en budbringer mellem disse virkeligheder?

Ensemble Hermes er et Aarhus-baseret musikerkollektiv, drevet af syv unge strygere. Gruppen optræder i alle former for kammermusikalske konstellationer og inviterer desuden regelmæssigt flere musikere til at samarbejde om forskellige produktioner fx fuldt strygeorkester, andre kammermusik-sammensætninger eller endda symfoniorkester. Ensemble Hermes spiller i udgangspunktet uden dirigent og dyrker altid en lyttende og kammermusikalsk tilgang til musikken. Ved således at gøre afstanden mellem musik og musikere mindre, er det vores mål gennem større personligt engagement at fremmane en dybere forståelse af musikken og transformere disse til intense koncertoplevelser. 

Kernen i vores arbejde er mangfoldighed og nærvær. Vi ønsker at møde et bredt publikum i øjenhøjde og at dele musikalske øjeblikke og fortællinger fra hele verden, så enhver der lytter med går fra koncerten en opløftende og nærværende oplevelse rigere.  Ensemble Hermes’ vision er at udforske, hvordan vi som musikere bliver en levende del af vores samfund ved at spille forskelligartede steder og møde alle i publikum i øjenhøjde uden at gå på kompromis med musikkens kvalitet og dybde.

 

bottom of page