Musikere

ROMANE queyras

Romane er fra Paris, men dukkede med sin mari Nicolas for 3 år siden op i Randers. Hun er fuld af overskud - både når hun laver musik, og når hun leger håndværker i sin lejlighed. Romane er koncertmester, dvs. chef og general for Ensemble Hermes, og hun er ikke meget højere end Napoleon, men er alt for sød til at få storhedsvanvid. Vi har endnu ikke mødt den musiker eller det orkester der ikke nyder at spille sammen med Romane, og hun spiller derfor overalt i Europa og hele tiden. Romane synes at dansk er det sjoveste sprog i verden, og fordi vi synes Romane er et af de sjoveste mennesker i verden, så er det en ren koncert at høre hendes lattermilde stemme opfinde danske ord, der er lige så fine som hun selv.

NICOLAS SUBLET

Efter at have kendt Nicolas i flere år, kan man stadig blive forbløffet. Der er så mange ting Nicolas mestrer, som at spille de smukkeste virtuoserier eller at rejse fra den ene ende af kontinentet til den anden om natten uden at det tilsyneladende overhovedet rokker ved hans gode humør - altid stålsat optimist og god for i gennemsnit 15 jokes/t. Om han slår dirigentstokken for et ungdomsorkester eller optræder som solist, er man ikke i tvivl om at han er en mand med mange talenter, der med glæde deler ud af dem til højre og venstre. Nicolas er af den overbevisning at døgnets 24 timer i virkeligheden indeholder 27 timer, hvis man er charmerende franskmand - og fordi vi typisk har brug for Nicolas i en hel del af døgnets 27 timer, så understøtter vi ham glædeligt i denne illusion og i hans ekstremt travle og alligevel ekstremt afslappede livsstil.

agnes hauge

Agnes er fra Bjerringbro, endda lidt uden for Bjerringbro, men har vel efterhånden kaldt det halve Europa sit hjem, for med sin store eventyrlyst er hun med violinen under armen endt i alt fra Paris til Esbjerg. Agnes har smallere skuldre end de fleste, men det er kun rent fysisk og man lægger heller ikke mærke til det: Hun er altid med på den værste og klar på udfordringer, som fx da hun vadede gennem verdens største sumpområde i bare tæer, da hun anskaffede sig en tomatplantage til sin vindueskarm eller da hun skrev under på at blive PR-ansvarlig for Ensemble Hermes. Hun er fuld af smil, lidt klodset og så synes hun rigtig godt om at bage mange lækre kager, og fordi vi synes rigtig godt om at spise hendes mange lækre kager, så er efterspørgslen høj og hun må bage op mod 112 om året.

DANIEL MORTENSEN

Daniel er Ensemble Hermes’ akademiker og diplomat. Han er meget gavmild, meget betænksom og elsker at skrive sætninger som ingen kan finde hoved og hale i. For at fuldende sit image som den kloge i ensemblet, har han for nyligt groet sig et skæg og anskaffet sig nogle smarte briller. Han spiller bratsch som var den en naturlig forlængelse af hans arm, når han får den til at synge på smukkeste vis. Da han er halv tjekke lader han ikke én af vores navnedage gå forbi uden at overraske os med blomster, kage og fed mælk - eller fløde - til kaffen, og fordi vi alle elsker at få blomster, spise kage og drikke kaffe, prøver Daniel at overbevise os om at alle vore navne er forbundet til flere datoer afhængigt af, hvilket land vi befinder os i. 

GaBriella de Carvalho e Silva Fuglsig

Når vi ser Gabriella, ser vi solen. Hun stråler og glimter, og har altid et smil på læben. Med sine brasilianske rødder har hun rytme i sjælen og på sin cello. Hun er meget tjekket og Hermes’ skemaer er derfor altid flotte og godt planlagte.  Og selv når tingene ikke går som hun vil, bevarer hun roen og smiler til verden - følsomt, men med stærk karakter. Selv når vi i de øjeblikke vender os mod hende, vender vi os mod solen. Og fordi sol er noget af det vi andre i Hermes holder allermest af, så gør vi altid hvad vi kan for at få Gabriella til at smile. Vi bruger helt konkret chokolade, blomster og især “fløde” i Gabriellas betydning af ordet: “Fløde” er nemlig Gabriellas underspillede metafor for når noget er flot, smukt og godt her i verden.. 

Rebecca de Carvalho e Silva Fuglsig

Rebecca har altid armene vidt åbne for alle: Hun er det sødeste menneske, der altid er særligt  opmærksom på sine heldige medmennesker. Hun elsker at tage til Brasilien - det er hendes andet hjem, og når hun kommer hjem til Danmark, tager hun glæde, energi og varme med sig. Med alle de rejser skulle man tro, at Rebecca fungerer bedst, når hun er på ferie, men faktisk er hun altid meget professionel, især i sit job som nodearkivar for Hermes. Rebecca er verdensmester i at få vilde idéer. Og fordi vi holder af at høre hendes skøre historier, støtter vi hende altid i at føre ideerne ud i livet: Hvad enten hun kører op gennem Brasilien i sin nykøbte Kombi, lærer 60 børn at spille strygeinstrumenter eller bygger sin egen sammenklappelige cello, gør hun det altid med energi, viljestyrke og højt humør.