top of page

The Fruit of Silence

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
The Fruit of Silence
The Fruit of Silence

18. mar. 16.00

Ellevang Kirke, Jellebakken 42, 8240 Risskov, Denmark

"The fruit of silence is prayer; the fruit of prayer is faith; the fruit of faith is love; the fruit of love is service; the fruit of service is peace."

Dette citat af Moder Theresa inspirerede i 2013 Peteris Vasks til at skrive strygerværket The Fruit of Silence, som omvendt har inspireret os til at sammensætte denne koncert. Udover Vasks vil der blive spillet en række meditative og atmosfæriske værker, som vi vil lade smelte sammen til en times uafbrudt musisk flow. Komponisten Christian Balvig har komponeret værker særligt til lejligheden, der vil binde hele koncerten sammen. Ønsket med denne koncert er at skabe rum, hvor publikum kan finde ro, skønhed og tid til fordybelse. Understøttet af stemningsfuld lyssætning, vil koncertstedernes smukke arkitektur også træde frem, og således håber vi at kunne skabe en smuk tværæstetisk helhedsoplevelse

Christian Balvig om sine kompositioner til Fruit of Silence:

"Jeg har længe været interesseret i fænomener som ingenting, stilhed, space, tomhed, mørke, nat - alt det modsatte af det vi befinder os i det meste af vores liv. Min bedstefar sagde altid til mig da jeg var barn - “Christian, der er musik overalt, man skal blot vorde stille i sig” - og på en måde har min bedstefars ånd og det ordsprog fulgt mig i hele mit musikalske liv. Hvad sker der når vi tør at være stille? Hvad sker der når vi kun lytter? Jeg elsker den mystik som omfavner ingenting, stilhed, space, tomhed, mørket og natten og jeg vil prøve at skrive værkerne til Hermes som en slags ode til det."

Entré: 50 kr.

Koncerten gennemføres med gavmild støtte fra William Demant Fonden, , Knud Højgaards Fond, Dansk Tennis Fond, Statens Kunstfond & Aarhus Kommune. 

bottom of page