top of page

Så Englene Synger

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Så Englene Synger
Så Englene Synger

Tid og sted

06. jun. 2021, 16.00

Vor Frelsers Kirke, Kirkegade 24, 6700 Esbjerg, Denmark

Om eventet

Program:

Ernest Bloch: Baal Shem suite

Eugène Ysaÿe: Les neiges d’antan

César Franck: Sonate for violin & klaver i A-dur

Peteris Vasks: Vientulais Engelis - Lonely Angel

Med koncerten Så Englene Synger præsenterer Ensemble Hermes nogle af de mest inderlige og udtryksfulde værker for strygeorkester og violinsolist. Programmet består af den melankolske Baal Shem Suite af Bloch, Ysaÿes lyriske Les neiges d’antan og endelig den svævende og sfæriske Lonely Angel af Peteris Vasks. Dertil spiller violinisten Agnes Hauge sammen med pianist Aya Tominaga César Francks violinsonate i A-dur.

Violinens tone betegnes ofte som syngende, og som klangideal er det netop menneskestemmen, der danner model for den måde mange violinister tænker musik på. Når violinen forsøger at tilnærme sig sangens naturlighed, er det at noget af den smukkeste og mest inderlige musik opstår, såsom netop i Vasks’ Lonely Angel. Vi har derfor, med udgangspunkt i dette værk, grebet denne koncert an som en fordybelse i violinens syngende tone og dens spiritualitet, igennem hvilken man til tider kan høre selv englene synge.

Solist: Agnes Hauge Mortensen

Fri Entré

Koncerten gennemføres med gavmild støtte fra William Demant Fonden, Louis-Hansen Fonden, Knud Højgaards Fond og Dansk Tennis Fond.

Del dette event

bottom of page