top of page

La Follia

La Follia
La Follia

Tid og sted

03. mar. 2024, 13.30

Koldinghus, Koldinghus 1, 6000 Kolding, Danmark

Om eventet

Follia kan oversættes med dårskab, galskab, fjollethed eller vanvid. Follia-temaet – et karakteristisk rytmisk og harmonisk skema – er et af de ældste europæiske musiktemaer, hvor oprindelsen fortaber sig på den iberiske halvø engang i middelalderen, mens navnet peger mod at have drevet bønder til vanvid i vild dans. Siden 1500-tallet har både navngivne og unavngivne komponister brugt det som middel til at udtrykke sig musikalsk, ikke mindst i musik for strygere, hvor folliaer danner en central del af repertoiret.

Til denne koncert har Ensemble Hermes derfor sammensat nogle af de vigtigste historiske folliaer samt en nykomponeret follia af komponist Christian Balvig, alt sammen i en times uafbrudt flow, hvor nyt og gammelt væves sammen af improviserede og nyskrevne overgange, skrevet for strygerensemble, barokguitar og slagtøj. Flere af de historiske folliaer er også blevet taget under kærlig behandling af Balvig, der med nye arrangementer tydeliggør de kreative tekniske virkemidler som de enkelte komponister har brugt for at give deres Follia deres eget særpræg.

Hermed vil Ensemble Hermes give et bud på hvordan folliaen som genre kan spille en rolle i dag, ikke mindst set i lyset af de måder det menneskelige sinds variationer anskues på i en moderne kontekst, om det så gælder sårbarhed, kreativitet eller psykisk sygdom.

Praktisk info:

Dørene åbner 30 minutter før koncerten

Billetpris: 150 kr. | 50 kr. for årskortholdere

Billetlink: https://www.kongernessamling.dk/koldinghus/billetter-koldinghus/?cbpid=212&siteid=rosenbor

Program:

Folliaer af bl.a. Rodrigo Martinez, Francesco Geminiani, J. S. Bach, C. P. E. Bach, Rachmaninov og Christian Balvig.

Koncerten gennemføres med støtte fra Statens Kunstfond og William Demant Fonden.

Del dette event

bottom of page