top of page

La Follia

La Follia
La Follia

25. feb. 2024 15.00

Ovataci Museum, Olof Palmes Allé 11, 8200 Aarhus N, Danmark

'Follia' kan oversættes med dårskab, galskab, fjollethed eller vanvid. Follia-temaet – et karakteristisk rytmisk og harmonisk skema – er et af de ældste europæiske musiktemaer, hvor oprindelsen fortaber sig på den iberiske halvø engang i middelalderen, mens navnet peger mod at have drevet bønder til vanvid i vild dans. Siden 1500-tallet har både navngivne og unavngivne komponister brugt det som middel til at udtrykke sig musikalsk, ikke mindst i musik for strygere, hvor folliaer danner en central del af repertoiret.

Til denne koncert kan man opleve nogle af de vigtigste historiske folliaer samt en nykomponeret follia af komponist Christian Balvig, alt sammen i en times uafbrudt flow, hvor nyt og gammelt væves sammen af improviserede og nyskrevne overgange, skrevet for strygeensemble, theorbe og slagtøj.

Vi er særligt glade for, at Museum Overtaci vil tage del i projektet ved at bidrage med vidensdeling, inspiration og rammer til en koncert, der kommer til at bevæge sig rundt på museet og være i dialog med udstillingen.

Program:

Folliaer af bl.a. Rodrigo Martinez, Francesco Geminiani, J. S. Bach, C. P. E. Bach, Rachmaninov og Christian Balvig.

Koncerten gennemføres med støtte fra William Demant Fonden.

bottom of page