top of page

Høj Musik - Kulbroen

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Høj Musik - Kulbroen
Høj Musik - Kulbroen

Tid og sted

14. aug. 2022, 13.00 – 14.30

Kulbroen, Kalkværksvej 5G, 8000 Aarhus, Denmark

Om eventet

Besked fra Hermes:

Kære jer!

Det ser ud til at blive en superlækker sommerdag igen i dag!

Det kan derfor være en god idé at tage en solhat med og måske en lille flaske vand. Koncerten varer en lille times tid.

Hvis man kunne tænke sig at sidde på en stol eller pude, er man meget velkommen til at tage med! 

Kh Hermes

Uddrag af disse værker:

A. Hamerik: Symfoni nr. 6 i G-dur: Symphonie Spirituelle

J. Sibelius: Rakastava op. 14

B. Bartók: Rumænske Danse

A. Piazzolla: Et lille sæt af tangomusik

På energiselskabet Midtkrafts tidligere grund nord for Jægergårdsgade findes en bevaret kulbro. På broen lå der tidligere skinner, hvorpå der stod en kran, som blev brugt til at skovle kul. Indtil Midtkrafts lukning i 1995 var dette område fyldt med bjerge af kul, som blev brugt i energiselskabets ovne. Kullene kom ind med skib til gasværkskajen langs Sydhavnsgade og blev losset og skovlet i et avanceret anlæg af kraner og transportbånd opført i 1920’erne. Tre kraner kørte på skinner på betonbroer, og blandt disse er den 166 meter lange kulbro i dag som den eneste bevaret.

I dag arbejder Kulbroens Venner med at give Kulbroen nyt kulturelt liv, hvilket vi med denne koncert gerne vil bidrage til. Der er blevet skabt en form for scene på Kulbroen, hvor vores koncert vil finde sted og hvor vi bl.a. vil opføre musik af Hamerik og Bartok - musik fra dampskibenes og kullets storhedstid samt musik der kan høres som født af det moderne industrielle menneskes indre splittelse. Ellers er Kulbroens mening naturligvis bundet i kulproduktion og dermed i træ – både fra Sydamerika og fra Skandinavien – med udsyn til havnen og søvejen til fjerne lande. Derfor vil vi spille musik af Piazzolla og Sibelius, om fjerne storbyer og om de dybe skove.

Fri entré!

Koncerten gennemføres med gavmild støtte fra Kirsten Overgaard Hjortholm Olsen og Gunnar Steen Jacobsens Familiefond, William Demant Fonden, Dansk Tennis Fond, Louis-Hansen Fonden & Knud Højgaards Fond.

Koncerten præsenteres som en del af Music City Aarhus 2022.

Del dette event

bottom of page